ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 01 شهریور 1402

 راه های ابطال صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده  

سلام، وقت بخیر. پدرم حدود ۲ سال هست فوت کردند و مدیرعامل و عضو هیئت مدیره و سهامدار (۲۰ درصد) شرکت بودند. تصمیم وراث از ابتدا فروش سهام و همچنین دریافت حقوق معوقه مدیرعاملی شان بوده. تمام تماس و درخواست های ما بدون پاسخ ماند، و حتی انتقال سهام بنام ما و مجمع عمومی عادی و فوق العاده هم انجام نشد. تا اینکه بطور اتفاقی متوجه شدیم صورتجلسه عمومی عادی بصورت فوق العاده تشکیل شده ، و رئیس هیئت مدیره با وارد کردن فرزندانش بعنوان عضو هیئت مدیره و بازرسی شرکت و با همکاری نائب رئیس مدیر عامل جدید تعیین کرده اند و به ثبت رساندند و در روزنامه کثیرالانتشار منتشر کردند. در ضمن بدون اطلاع ما این ۲ سال از شرکت بهره برداری داشته اند. راه حل چیست برای احقاق حقمان؟ ممنونم از پاسخگویی شما

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 246

ابطال صورتجلسه مجمع عمومی

 

از چه طرقی می توان صوتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهامی خاص را باطل کرد ؟

  • مجمع عمومی شرکت سهامی از اجتماع سهامداران تشکیل می شود مجمع عمومی به تصمیم گیری در موضوعات کلی شرکت مبادرت می ورزد و بر حسب نوع اهمیت و ضرورت تصمیمی که قرار است اخذ شود طبق ماده ۷۳ لایحه اصلاحی به سه نوع تقسیم می شود.
  • ابطال صورت جلسه مجمع عمومی یک از انواع ابطال است که اشخاص ذی صلاح و ذی نفع میتوانند وفق قانون نسبت به طرح و اقامه آن اقدام نمایند. بر اساس ماده ۷۳ لایحه اصلاح قانون تجارت مجامع عمومی شرکت ها به سه دسته مجمع عمومی موسس, مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده تقسیم میشود. این مجمع ها اصولا در شرکت سهامی وجود دارد.
  • ماده ۲۷۰ لایحه اصلاح قانون تجارت مستند قانونی ابطال  صورت جلسه  تصمیمات خلاف قانون مجامع عمومی شرکت های سهامی تلقی می گردد.
  • برخی از مواردی که به موجب آن می توان صورت مجلس مربوط به تصمیم مجامع عمومی را ابطال نمود عبارتند از :
  • حد نصاب اولین جلسه مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی حضور عده ای از پذیره نویسان است که نصف سهام شرکت را تعهد نموده باشند. 
  • مطابق مقررات لایحه اصلاح قانون تجارت صلاحیت مجامع عمومی در خصوص اتخاذ تصمیمات راجع به شرکت متفاوت می باشد.
  • رعایت مقررات و تشریفات آمره قانون تجارت در مورد نحوه کار و اتخاذ تصمیم از سوی مجامع عمومی شرکت الزامی و اجباری می باشد. چنانچه،  تشریفات آمره از جانب مجامع عمومی رعایت نشود متعاقبا می توان با استناد به ماده ۲۷۰ لایحه اصلاح قانون تجارت صورت جلسه تصمیمات اتخاذ شده را باطل و بی اثر نمود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص ابطال صورتجلسه مجمع عمومی

♦ ابطال صورت جلسه مجمع عمومی شرکت توسط مرجع قضایی و با درخواست شخص ذینفع تحقق می یابد.برای این منظور نیاز به تنظیم و تقدیم دادخواست به دادگاه صالح حقوقی می باشد. 
♦  شما می توانید، دادخواست خود را به همراه دلایل و ضمائم آن از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمایید. این دادخواست به یکی از شعب دادگاه حقوقی صالح ارجاع می گردد. در صورتی که دادگاه رسیدگی کننده دلایل شما را کافی و متقن جهت ابطال صورت جلسه مجمع عمومی دانست اقدام به انشاء رای می نماید.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243 

 

مستندات قانونی - ابطال صورتجلسه مجمع عممومی فوق العاده

ماده ۷۲ قانون تجارت
مجمع عمومی شرکت سهامی از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می‌شود. مقررات مربوط به حضور عده لازم برای تشکیل مجمع عمومی‌و آراء لازم جهت اتخاذ تصمیمات در اساسنامه معین خواهد شد مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاص برای آن مقرر شده باشد.
ماده ۷۳ قانون تجارت
مجامع عمومی به ترتیب عبارتند از:
۱ - مجمع عمومی موسس.
۲ - مجمع عمومی عادی.
۳ - مجمع عمومی فوق‌العاده.
ماده ۲۷۰ قانون تجارت
هرگاه مقررات قانونی در مورد تشکیل شرکت سهامی یا عملیات آن یا تصمیماتی که توسط هر یک از ارکان شرکت اتخاذ می‌گردد‌رعایت نشود بر حسب مورد بنا به درخواست هر ذینفع بطلان شرکت یا عملیات یا تصمیمات مذکور به حکم دادگاه اعلام خواهد شد لیکن موسسین و‌مدیران و بازرسان و صاحبان سهام شرکت نمی‌توانند در مقابل اشخاص ثالث به این بطلان استناد نمایند.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.