ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 10 مهر 1400

 اعتبار اقرار در تقسیم نامه اموال مشترک

سلام. حق امتیاز و دفترچه ی چای یک قطعه زمین چای بدون سند ۳۰ سال پیش به وسیله اقرارنامه رسمی در سازمان ثبت توسط پدرم به من واگذار شد، ۱۵ سال پیش با شکایت ورثه به شورای حل اختلاف، تقسیم نامه ای تهیه شد و بنده به دلیل عدم اطلاع امضایش کردم، ولی با مراجعه ورثه به سازمان چای برای دریافت دفترچه، بهشون گفتند که بوته ی چای متعلق به شخص من است و بدون امضای من امکان تفکیک و دریافت دفترچه وجود ندارد، الان بعد ۱۵ سال شکایت تصرف عدوانی از من شد که در دادگاه بدوی و تجدید نظر رد گردید، ولی دوباره الان با استناد به تقسیم نامه شورا ادعای اثبات مالکیت شده است، آیا با وجود انتقال باغ با اقرار نامه رسمی و توضیحات فوق و اینکه ۱۵ سال پیش زمین دیگر متعلق به پدر نبوده و به من واگذار شده بوده، آن تقسیم نامه سهم الارث پدری دارای اعتبار است یا خیر؟ با تشکر

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 601

اعتبار اقرارنامه - تقسیم اموال مشترک

  • ماده 1259 قانون مدنی  اقرار را اینگونه تعریف می نماید: “عبارت از اخبار به حقی است برای غیر بر ضرر خود”.
  • اقرار از این جهت اهمیت پیدا می کند که فردی ادعایی را مطرح می کند. این ادعا ممکن است بدلیل در دست نداشتن اسناد رسمی مورد انکار قرار گیرد. در این شرایط وجود اقرارنامه کتبی می تواند نقش تعیین کننده در اثبات ادعای وی داشته باشد.
  • ممکن است اقرارنامه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود. در این صورت به آن، اقرارنامه محضری گفته می شود. اقرارنامه محضری می تواند در مورد موضوعات مختلف و از جمله در مورد ملک یا مثلا اقرارنامه فروش ملک باشد. به این اقرارنامه اخیر ، اقرارنامه ملکی هم می گویند.
  • در قانون برای اقرار به عنوان دلیل و یا سند ایجاد حق برای دیگری اهمیت زیادی در نظر گرفته شده است. بگونه ای که به استناد مواد 1261 و 1280 قانون مدنی نمی توان تفاوتی میان اقرار کتبی و شفاهی قائل شد. زیرا هر دو از نظر قانون دارای اعتبار یکسان هستند. با این وجود در مقام عمل و در محاکم، اقرارنامه کتبی ارزش و نقش بهتری در اثبات حق دارد.
  • برای آنکه اقرارنامه ملکی را بهتر مورد ارزیابی قرار دهیم بهتر است در مورد شرایط اقرار یک نکته را بدانیم. در ماده 1262 قانونگذار برای اینکه اقرار اثر قانونی خود را حفظ نماید برای آن چند شرط در نظر گرفته است. در ماده مذکور آمده است:
  • اقرار کننده باید بالغ و عاقل و قاصد و مختار باشد بنابراین اقرار صغیر و مجنون در حال دیوانگی و غیر قاصد و مکره موثر نیست.
  • اقرارنامه ای که در دفاتر اسناد رسمی نوشته نشده در مواردی ممکن است مورد انکار قرار گیرد. از این رو اقرارنامه محضری مهم است زیرا قابل کتمان نیست. ولی اقرارنامه دستی را می توان مورد انکار قرار داد. در هر حال هر دو اقرارنامه(محضری و عادی) در جای خود به عنوان سند و مدرک قابل استفاده و استناد در محاکم قضایی خواهند بود. با این تفاوت که اقرارنامه محضری سند رسمی تلقی می گردد و قابل دفاع بوده و نمی توان آن را انکار کرد. اما اقرارنامه دستی یک سند عادی محسوب می گردد که می توان آن را جعلی دانست. در این صورت باید اثبات نمود که این اقرارنامه صحیح بوده و جعلی نیست. این موضوع هم کمی زمان بر است و باید از طریق قاضی موضوع به کارشناس احاله شود. و نظر کارشناس و علم قاضی در این مورد تعیین کننده خواهد بود.

 

 

مواد قانونی قابل استناد - اقرار

ماده ۱۲۶۱ قانون مدنی

اشاره شخص لال که صریحاً حاکی از اقرار باشد صحیح است.


ماده ۱۲۶۲ قانون مدنی

اقرار کننده باید بالغ و عاقل و قاصد و مختار باشد بنابراین اقرار صغیر و مجنون در حال دیوانگی و غیر قاصد و مکره موثر نیست.


ماده ۱۲۸۰ قانون مدنی

اقرار کتبی در حکم اقرار شفاهی است.

 

راه های تماس و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص ارث و وصیت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.