ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 06 شهریور 1401

 امکان بخشیدن سهم ارث قبل از فوت مورث

سلام خسته نباشید وقت بخیر.بنده سوالی ازتون دارم من برادرم و مادرم پولی را به من دادند که بتوانم با کار کردن در زمینه ای سودی به آنها بدهم ولی من کل پولی که به من دادند را در این کار بدلیل بی تجربگی از دست دادم میخواستم ببینم امکان بخشیدن سهم ارث  که قرار است آینده پدرم تقسیم کند را پیش از تقسیم ارث آن را به برادر و خواهرم که تنها فرزندان خانواده با من هستند به آنها با وکالت توسط خودم ببخشم ؟ با تشکر

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 433

پاسخ – آیا می شود قبل از تعلق ارث و فوت پدر، ارث را بخشید ؟

  • اولین مورد از موجبات ارث بری و تحقق ارث که به تملک قهری وارثان در می آید فوت مورث است.
  • همانطور که قانون مدنی در ماده ۹۵۶ خود بیان داشته است هر انسانی تا زمانیکه زنده است دارای اهلیت و صلاحیت تملک است و دارایی دارد. اما با مرگ فرد صلاحیت و اهلیت تملک وی زایل می شود و رابطه وی با دارایی هایش قطع می شود.
  • پس لازم است برای ترکه به جا مانده مالکین جدیدی تعیین شود.
  • نتیجتا اینکه اولین گام برای ارث بری وارثان ، فوت مورث است. که موت ممکن است موت طبیعی و حقیقی باشد یا موت فرضی(ماده ۸۶۷ قانون مدنی) 
  • همچنین شرط دیگری که در ارث بری حائزاهمیت است زنده بودن خوده وارث در زمان فوت مورث است، ماده ۸۷۵ قانون مدنی نیز آن را شرط وراثت دانسته است و تنها در صورتی از متوفی ارث خواد برد که در حین فوت زنده باشد. چون مالکیت نیاز به یک پایگاه مادی و خارجی دارد و بر معدوم استوار نمی شود. 

 

پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص بخشش سهم ارث قبل از فوت مورث

امری که حسب قانون یا طبیعت آن قابل انتقال نباشد را نمی توان وکالت داد یا آن را با وکالت به دیگری انتقال داد؛ پس وقتی موجبات ارث محقق نشده است مورد وکالت هم موضوعیت نخواهد داشت و عقد وکالت بدین جهت باطل است؛ چونکه موجب ارث بری یعنی فوت مورث محقق نشده است. و اموال و دارایی های مورث تحت تملک خوده اوست و شما نمی توانید در اموال دیگران به کسی وکالت بدهید و به جهت این تملک مالی را به کسی ببخشید. 
ضمنا شرط بعدی تحقق ارث زنده بودن خوده وارث است و در صورتیکه وارث در زمان فوت مورث زنده نباشد، از ارث محروم خواهد شد .

علی رغم این گفته و عدم امکان اعطای وکالت در فرض حیات مورث در خصوص ارث احتمالی آینده به نظر نگارنده فرد می تواند در قالب عقد صلح ارث احتمالی آینده را صلح نماید.علاوه بر این در صورت توافق و هماهنگی با مورث شاید بتوان راه دیگری نیز در این فرض معرفی نمود که البته مشاوره حقوقی حضوری با وکیل متخصص ارث، قراردادها و املاک ضرروت دارد.

 

 

مستندات قانونی - بخشش سهم ارث

ماده ۸۷۵ قانون مدنی
شرط وراثت زنده بودن در حین فوت مورث است و اگر حملی باشد در صورتی ارث میبرد که نطفه او حین‌الموت منعقد بوده و زنده‌ هم متولد شود اگر چه فوراً پس از تولد بمیرد.

ماده ۸۶۷ قانون مدنی
ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص ارث و تقسسیم ارث

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.