ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 24 مهر 1400

 امکان برداشت محکوم به و دیه توسط وکیل (دادگستری-مدنی)

سلام من تصادف كردم سال ٩٧ضايعه نخاعي هستم استراحت و كارهاي پزشك قانوني ٦ماه پيش تمام شد بعدش بقيه كارها رو وكيل انجام دادالان فرستاده واسه بيمه بيمه هم ازمن شماره حساب ميخاد من هم حساب هام بسته هست ميخاهم به حساب وكيل بريزم بيمه ميگه ما به حساب دادگاه ميفرستيم شمابايد از دادگاه بگيرين الان من بايد چيكار كنم به غير از وكيل نميشه به كسي ديگه وكالت بدم بعد ديه رو از دادگاه بگيرم بعدشم اين به نرخ روز حساب ميشود يا نه لطفا راهنمايي كنيد. ممنون

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 808

پاسخ - برداشت دیه توسط وکیل دادگستری

  • طبق قانون شخص ثالث مصوب ۱۳۸۷ و ۱۳۹۵ شرکت های بیمه گر بعد از به قطعیت رسیدن رای صادره ، موظف اند ظرف ۲۰ روز دیه شما را پرداخت نمایند و طبق قانون شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵  در صورت عدم مراجعه شما به شرکت بیمه گر مبلغ دیه را به حساب صندوق تامین خسارت های بدنی واریز می نمایند و شرکت بیمه گر هم موظف است دیه شما را به نرخ روز یعنی اگر در سال ۹۷  قرار به پرداخت است دیه شما را با نرخ دیه سال ۱۳۹۷ محاسبه و پرداخت می نمایند .
  • در ضمن در شرکت های بیمه پزشک معتمد حضور دارند که فقط جراحات شما را شاید درصورت مغایرت به بیمه گر اعلام نموده و شرکت بیمه گر به رای صارده اعراض می نماید و سرخود نمی تواند طبق ماده ۱۱ قانون شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ از دیه شما کسر نماید و یا خسارت شما را توافقی پرداخت نماید .
  • نتیجتا پرداخت دیه یا شرکت بیمه توسط زیان دیده یا قائم مقام قانونی او انجام می شود در غیر اینصورت به حساب صندوق واریز و توسط شما یا قائم مقام قانونی شما قابل وصول است.

 

مواد قانونی قابل استناد - مطالبه دیه

ماده32ـ

در حوادث منجر به خسارت بدنی، زیان‌دیده، اولیای دم یا وراث قانونی موظفند پس از قطعی‌شدن مبلغ خسارت برای تکمیل مدارک به منظور دریافت خسارت، به بیمه‌گر مراجعه کنند. بیمه‌گر مکلف است حداکثر ظرف مدت بیست روز از تاریخ قطعی‌شدن مبلغ خسارت،‌ مبلغ خسارت را به زیان‌دیده پرداخت و در صورت عدم مراجعه وی در مهلت مذکور نزد صندوق تودیع و قبض واریز را به مرجع قضائی مربوط تحویل دهد. در این‌صورت تعهد بیمه‌گر و مسبب حادثه، ایفاءشده تلقی می‌شود. صندوق مکلف است بلافاصله پس از درخواست زیان‌دیده مبلغ مذکور را عیناً به وی پرداخت نماید. 

تبصره1ـ در مواردی که صندوق مطابق مقررات این قانون رأساً مکلف به پرداخت خسارت بدنی است، پس از قطعی‌شدن مبلغ خسارت چنانچه زیان‌دیده یا قائم‌مقام وی، تا بیست روز پس از ابلاغ اظهارنامه رسمی به وی برای دریافت خسارت به صندوق مراجعه نکند، مبلغ مذکور به‌عنوان امانت نزد صندوق باقی مانده و در زمان مراجعه زیان‌دیده یا قائم‌مقام قانونی وی عیناً پرداخت می‌شود.


ماده11ـ

درج هرگونه شرط در بیمه‌نامه که برای بیمه‌گذار یا زیان‌دیده مزایای کمتر از مزایای مندرج در این قانون مقرر کند، یا درج شرط تعلیق تعهدات بیمه‌گر در قرارداد به هر نحوی، باطل و بلااثر است. بطلان شرط سبب بطلان بیمه‌نامه نمی‌شود. همچنین اخذ هرگونه رضایتنامه از زیان‌دیده توسط بیمه‌گر و صندوق مبنی بر رضایت به پرداخت خسارت کمتر از مزایای مندرج در این قانون ممنوع است و چنین رضایتنامه‌ای بلااثر است. 

 

پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.