ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 20 شهریور 1400

 شرایط تنظیم سند قسمتی از ملک پدری

با سلام ما ده فرزند، شش دختر و چهار پسر هستیم .پدر من خانه و حیاط پانصد متری داشتن .که در زمان زنده بودن صد وپنجاه متر ان را به صورت قولنامه ای به نام من زدن .الان نزدیک ده سال هست پدر من فوت کرده الان میخواهم این صد وپنجاه متر رو سند بزنم ولی پدرزنده نیستن .از شما کمک میخوام تا راهنماییم کنید باید چه اقداماتی انجام دهم .در ضمن بقیه این حیاط و خانه فقط به پسرا تعلق میگیره یا به دخترا هم میرسه .ممنون میشم کمکم کنین

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 270

تنظیم سند ملک پدری

  • در مواردی که خریدار و فروشنده قصد معامله ای را دارند که هنوز مقدمات آن فراهم نشده است و تعهد می‌کنند معامله را در مهلت خاص با شرایط تعیین شده طبق تراضی طرفین انجام دهند..سندی را که به این منظور تنظیم می‌کنند وعده بیع یا قولنامه می نامند.
  • قولنامه مانند سایر اسناد برای ایجاد تعهد تنظیم شده و در دادگاه معتبر است زیرا در آن طرفین را ملزم به اجرای تعهد می‌کند و طبق ماده ۱۰ قانون مدنی چنین قراردادی نافذ و صحیح است.
  • همانطور که گفته شد اثر قولنامه ایجاد التزام به خرید و فروش است اماهیچ گاه نمیتوان آن را جز عقود تملیکی شمرد به علاوه اینکه سند عادی قولنامه هیچ گاه طرفین را از انتقال رسمی در دفتراسناد  رسمی بی نیاز نمیکند.این قاعده در ماده ۲۲ قانون ثبت هم ذکر شده است.
  • مراحل جهت ثبت نام و اخذ سند برای املاک قولنامه ای و بدون سند

1- تهیه مدارک :

مدارک مورد نیاز عبارتند در املاک قولنامه ای : کپی از سند مالکیت ملک (سند اولیه) قولنامه یا قولنامه هایی که متقاصی را به مالک اولیه ارتباط میدهد در املاک دارای سند مشاعی : سند مشاعی متقاضی در صورتی که سند مالکیت به نام شخص متقاضی نباشد ارائه وکالتنامه های مربوطه

2- تهیه نقشه ملک با مختصات UTM)و فایل مربوطه به آن :

  • پس از اطمینان از وجود شرایط و مدارک فوق الذکر متقاضی باید با مراجعه به یکی از مهندسین نقشه کش نظام مهندسی یا کارشناسان رسمی نقشه کشی دادگستری یا ثبت و از طریق بازدید ملک نسبت به تهیه نقشه با مختصات UTM اقدم کنند.
  • پس از تهیه این نقشه فایلی را که از سوی سازمان ثبت معرفی و ارائه شده با نام Parcelmal.xls با توجه به مندرجات و اطلاعات نقشه UTM باید از سوی مهندس نقشه کش تهیه و در اختیار متقاضی قرار گیرد . ( البته الزام ارسال این فایل منتفی گردید )

3- فراهم کردن مدارک زیر و گرفتن اسکن :

  • اصل شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • کپی از سند مالکیت اولیه ملک (در اسناد قولنامه ای)
  • اصل و کپی تمامی قولنامه های استنادی تا با مالکی که سند به نام او صادر شده است برسد (در اسناد قولنامه ای)
  • اصل سند مالکیت در اسناد مشاعی به نام متقاضی و کپی صفحات اول ، دوم ، سوم ، صفحه حدود ملک ، توضیحات و صفحات انتقالات
  • نقشه ملک با مختصاتUTM که توسط متقاضی تهیه شده
  • اما در مورد تقسیم ملک که شامل حیاط و خانه است باید گفت که ماده ۹۰۷ قانون مدنی در باب ارث در این باره تعیین تکلیف کرده است و چون وراث فقط فرزندان هستند تمام ترکه به قرابت به آنها می‌رسد؛ چونکه وارثان بعض اناث و بعض ذکور هستند سهم ذکور دو برابر اناث است.
  • ماده ۹۰۷ قانون مدنی

اگر متوفی ابوین نداشته و یک یا چند نفر اولاد داشته باشد ترکه به طریق ذیل تقسیم میشود:

‌اگر فرزند منحصر به یکی باشد خواه پسر خواه دختر تمام ترکه به او میرسد.
‌اگر اولاد متعدد باشند ولی تمام پسر یا تمام دختر ترکه بین آنها بالسویه تقسیم میشود.
‌اگر اولاد متعدد باشند و بعضی از آنها پسر و بعضی دختر پسر دو برابر دختر میبرد.

 

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص ارث و وصیت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.