ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 25 شهریور 1402

 روش گرفتن ارث در صورتی که سهم برادر بابت مهریه توقیف باشد

سلام و خسته نباشید. من ارث پدرم و چطور میتونم بگیرم در صورتی که زن برادرم ملک و بابت مهریه توقیف کرده. درسته که فقط سهم الارث برادرم توقیف شده ،ولی من چطور میتونم به ارث خودم برسم ؟ کجا باید مراجعه کنم؟  ممنون

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 137

چگونه سهم خودم از ارث را بگیرم در حالی که همسر برادرم بابت مهریه آن را توقیف کرده ؟

  • پرداخت مهریه ذمه ای است بر عهده شوهر و یک قرارداد مالی تبعی است که به تبع عقد نکاح که خود یک قرارداد غیر مالی است برای مرد ایجاد تعهد می کند. و این تعهد مانند سایر دیونی که هر فردی دارد حتی با فوت هم ساقط نمی شود و طلبکاران پس از فوت شخص مدیون می توانند از ماترک متوفی بدهی خود را وصول کنند چرا که با فوت اشخاص دیون آنها حال می شود و از حالت موجل خارج می شود .
  • مهریه زوجه نیز با فوت همسرش همچنان قابل وصول است و او می تواند علاوه بر سهم الارثی که به سبب نکاح از زوجه می برد (حال سهم اعلی یک چهارم یا سهم ادنی یک هشتم) مهریه خود را از دارایی های همسر خود وصول کند.
  • چرا که در تقسیم ماترک متوفی ابتدا باید دیون پرداخت شود و بعد از آن وصیت تملیکی انجام شود و پس از این مراحل است که دارایی های خالص متوفی پدید می آید.
  • به مجرد عقد، زن مالک مهریه می شود و می تواند هر گونه دخل و تصرفی که می خواهد در آن انجام دهد. البته این مالکیت به صورت متزلزل است و او صرفا مالک نصف مهریه می شود و پس از نزدیکی با همسر وی مالک تمام مهر می شود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص گرفتن سهم ارث در فرض توقیف سهم الارث توسط زن برادر

♦  وقتی مورث یک شخص فوت می کند اموال او به ارث می رسد. وراث او نیز با مراجعه به شورای حل اختلاف و دریافت گواهی انحصار وراث سهم الارث خود را به دست آورده و معلوم می شود که هر یک از وراث چه سهم الارثی دارند.

جهت مطالعه مطلب وکیل انحصار وراثت - راهنمای جامع مراحل و شرایط حصر وراثت کلیک کنید.

♦   در مورد توقیف اموال توسط همسر برادرتان نیز باید گفت که به دلیل اینکه به صورت قهری مالی به ملکیت برادر شما در آمده است و ایشان بدهکار و مدیون محسوب می شوند، اجراییات ثبت با استعلام مال موروثی را توقیف می کند و فقط سهم الارث برادر قابل توقیف است و پس از تقسیم ترکه اگر مال قابل تجزیه باشد تجزیه خواهد شد و سهم برادر کسر و مابقی با در دست داشتن برگه انحصار وراثت در دفتر اسناد رسمی قابل تنظیم سند است.

♦  پس بستگی به مال موروثی دارد. اگر به طور مثال مال خانه باشد و سهم الارث برادر شما با توجه به مندرجات برگه انحصار وراثت سه دانگ باشد ابتدا خانه توقیف می شود و سه دانگ جدا می شود و سه دانگ دیگر یا کل ملک به فروش می رسد و با ارزش گذاری آن سه دانگ شما محاسبه خواهد شد یا اینکه ملک به صورت مشاعی سه دانگ شما و سه دانگ همسر برادرتان در آن شریک خواهد بود. 

 

مستندات قانونی - گرفتن سهم الارث

‌ماده ۹۹ قانون اجرای احکام مدنی
قسمت اجرا توقیف مال غیر منقول را با ذکر شماره پلاک و مشخصات ملک به طرفین و اداره ثبت محل اعلام می‌کند.

‌ماده ۱۰۰ قانون اجرای احکام مدنی
اداره ثبت پس از اعلام توقیف در صورتی که ملک به نام محکوم‌علیه ثبت شده باشد مراتب را در دفتر املاک و اگر ملک در جریان ثبت‌باشد در دفتر ملک بازداشتی و پرونده ثبتی قید نموده به قسمت اجرا اطلاع می‌دهد و اگر ملک به نام محکوم‌علیه نباشد فوراً به قسمت اجرا اعلام‌می‌دارد.

‌ماده ۱۰۱ قانون اجرای احکام مدنی
توقیف مال غیر منقول که سابقه ندارد به عنوان مال محکوم‌علیه وقتی جائز است که محکوم‌علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد. و یا‌محکوم علیه به موجب حکم نهایی مالک شناخته شده باشد. ‌در موردی که حکم بر مالکیت محکوم‌علیه صادر شده ولی به مرحله نهایی نرسیده باشد توقیف مال مزبور در ازاء بدهی محکوم‌علیه جایز است ولی‌ادامه عملیات اجرایی موکول به صدور حکم نهایی است.

‌ماده ۱۰۲ قانون اجرای احکام مدنی
در صورتی که عوائد یک‌ساله مال غیر منقول به تشخیص دادگاه برای اداء محکوم به و هزینه اجرایی کافی باشد و محکوم‌علیه حاضر‌شود که از عوائد آن ملک،محکوم به داده شود عین ملک توقیف نمی‌شود و فقط عوائد توقیف و محکوم به از آن وصول می‌گردد، در این صورت‌قسمت اجراء مکلف است مراتب را به ثبت محل اعلام نماید.
‌ماده ۱۰۳ قانون اجرای احکام مدنی
توقیف مال غیر منقول موجب توقیف منافع آن نمی‌گردد.
‌ماده ۱۰۴ قانون اجرای احکام مدنی
توقیف محصول املاک و باغات با رعایت مقررات مواد ۲۵۴ تا ۲۵۷ قانون آیین دادرسی مدنی به عمل می‌آید.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص ارث و انحصار وراثت کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.