ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 04 بهمن 1400

 مالکیت سهام مرکز جراحی پزشکی و نحوه واگذاری آن

با وجود خرید سهام کاری از مرکز جراحی ،سودی به حساب اینجانب واریز نشده است و به مدت یکسال هم در آن مرکز فعالیتی ندارم و بدون اجازه بنده پزشک دیگری بدون سهام در روزهای کاری بنده در آن مرکز فعالیت دارد ،بنده چگونه میتوانم متقاضی سود سهام و درخواست واگذاری سهام داشته باشم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 223

پاسخ – نحوه واگذاری سهام مرکز جراحی پزشکی و مطالبه سود

  • در خصوص مالکیت سهام مرکز جراحی پزشکی و نحوه واگذاری آن باید گفت سهام مال است و دارای ارزش تجارتی است و هر مالی كه دارای ارزش اقتصادی باشد، قابليت معامله دارد.
  • قرارداد سهام مي تواند معوض يا غير معوض.
  • معاملات سهام ممكن است در قالب عقود معين صورت گيرد يا برحسب اصل آزادي قراردادها بر طبق ماده 10 قانون مدنی انجام شود. 
  • واگذاری سهام می تواند در قالب های صلح، هبه، بیع و... صورت گیرد.
  • باید توجه نمود که شرایط صحت معاملات بطور کلی، یعنی قصد و رضای طرفین، مشروعیت جهت معامله، عاقل و بالغ و رشید بودن طرفین و معلوم بودن مورد معامله، همچنین شرایط اختصاصی عقدی که انتقال سهام در قالب آن صورت می گیرد باید رعایت گردد.

انتقال سهام در شركت های سهامی 

1- خارج شدن يک شريک از شركت و واگذاري سهام به اعضاي ديگر
2- خارج شدن يک شريک از شركت و واگذاری سهام به شخص جديد در شركت
3- خارج شدن يک شريک يا چند شريک و واگذاری سهام به اشخاص جديد و اعضای قبلي شركت
4- كليه اعضای شركت و واگذاری سهام خود به اشخاص كاملاً جديد كه در واقع واگذاری شركت و امتيازات آن می باشد
لازم به ذکر است که قانون تجارت در خصوص نقل و انتقال سهام به ذكر جزئيات نپرداخته است و فقط در چند ماده به نقل و انتقال سهام اشاره كرده است. در چنين مواردی، اساسنامه ی شركت مي تواند جزئيات انتقال را تعيین كند زيرا سهامداران حق تعيين شرايط انتقال را دارند و اين مغايرتی با اعمال حق آن ها ندارد، مگر مواردی كه قانون به طور كلی نقل و انتقال سهام را ممنوع كرده باشد.
انتقال سهام می تواند ارادی باشد یا قهری.

ممكن است انتقال سهام به درخواست دارنده ی آن صورت گيرد.

در انتقال ارادی، دارنده می تواند، سهم خود را تحت عناوينی مثل بيع،هبه يا صلح، انتقال دهد.  

فروش سهام شركت سهامی عام، از طريق بورس اوراق بهادار و يا از طريق مزايده امكان پذير است.

در صورت مزايده ی سهام، فروش سهام بايد با ذكر مشخصات سهام مورد مزايده، در يكي از روزنامه های كثيرالانتشاری كه آگهی های مربوط به شركت درآن منتشرمی گردد، آگهی شود و در صورت فروش بايد نام صاحب سهم سابق، از دفتر ثبت اعضای شركت حذف شود. اين انتقال بايد در دفتر ثبت سهام شركت قيد شود و اوراق سهام يا گواهينامه ی موقت سهام با قيد كلمه ی المثنی به نام منتقل اليه صادر شود و مراتب برای اطلاع عموم آگهی شود.
انتقال قهری سهام می تواند به موجب فوت سهامدار، ورشکستگی سهامدار، توقیف یا مصادره سهام صورت بگیرد.
انتقال سهام بانام به موجب ماده 40 لایحه قانون تجارت انتقال سهام بانام باید در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد و انتقال دهنده یا وکیل یا نماینده قانونی او باید انتقال را در دفتر مزبور امضاء‌کند.
‌در موردی که تمامی مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده است نشانی کامل انتقال گیرنده نیز در دفتر ثبت سهام شرکت قید و به امضای انتقال گیرنده یا وکیل‌ یا نماینده قانونی او رسیده و از نظر اجرای تعهدات ناشی از نقل و انتقال سهم معتبر خواهد بود.

هر گونه تغییر اقامتگاه نیز باید به همان ترتیب به ثبت‌رسیده و امضاء شود.

هر انتقالی که بدون رعایت شرایط فوق به عمل آید از نظر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار است.
انتقال سهام بی نام به صورت سند در وجه حامل تنظیم شده و با قبض و اقباض صورت می گرد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مالکیت سهام مرکز جراحی پزشکی و نحوه واگذاری آن

♦  در پاسخ به پرسش شما در خصوص مالکیت سهام مرکز جراحی پزشکی و نحوه واگذاری آن باید گفت انتقال سهام توسط شما می تواند در قالب عقد بیع، هبه یا صلح با رعایت شرایط عمومی صحت قراردادها  شرایط اختصاصی هر عقدی که انتقال در قالب آن صورت می گیرد، همچنین با رعایت مفاد اسانامه شرکت صورت گیرد.

♦  در رابطه با مطالبه سود سهام توسط شما باید گفت تصویب پرداخت سود در شرکت سهامی از وظایف مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت و پرداخت آن از وظایف هیات مدیره شرکت سهامی است که این موارد در ماده 240 لایحه اصلاحی قانون تجارت مقرر گردیده است.

♦  پرداخت سود باید ظرف هشت ماه پس ازتصمیم مجمع عمومی راجع به تقسیم سود انجام پذیرد و در صورتی که ظرف ۸ ماه پس از تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام مبنی بر تقسیم سود، این عمل صورت نگیرد، دعوی الزام به پرداخت سود قابل تقسیم به طرفیت شخصیت حقوقی شرکت سهامی می تواند اقامه گردد.

 

مستندات قانونی - مطالبه سود سهام و واگذاری 

ماده 21 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

شرکتهای سهامی خاص نمیتوانند سهام خود را برای پذیره‌نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانکها عرضه نمایند و یا‌به انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند مگر اینکه از مقررات مربوط به شرکتهای سهامی عام بنحوی که در این قانون مذکور است تبعیت نمایند.
ماده 86 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

مجمع عمومی عادی می‌تواند نسبت به کلیه امور شرکت به جز آنچه که در صلاحیت مجمع عمومی مؤسس و فوق‌العاده است تصمیم‌بگیرد.
‌ماده 87 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

در مجمع عمومی عادی حضور دارندگان اقلاً بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند ضروری است اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور‌حاصل نشد مجمع برای بار دوم دعوت خواهد شد و با حضور هر عده از صاحبان سهامی که حق رأی دارد رسمیت یافته و اخذ تصمیم خواهد نمود. به‌شرط آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.
‌ماده 88 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

در مجمع عمومی عادی تصمیمات همواره به اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود مگر در مورد‌انتخاب مدیران و بازرسان که اکثریت نسبی کافی خواهد بود.
‌در مورد انتخاب مدیران تعداد آراء هر رأی دهنده در عدد مدیرانی که باید انتخاب شوند ضرب می‌شود و حق رأی هر رأی دهنده برابر با حاصل ضرب‌مذکور خواهد بود. رأی دهنده می‌تواند آراء خود را به یک نفر بدهد یا آن را بین چند نفری که مایل باشد تقسیم کند اساسنامه شرکت نمی‌تواند خلاف‌این ترتیب را مقرر دارد.
‌ماده 89 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

مجمع عمومی عادی باید سالی یک بار در موقعی که در اساسنامه پیش‌بینی شده است برای رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان‌سال مالی قبل و صورت دارایی و مطالبات و دیون شرکت و صورتحساب دوره عملکرد سالیانه شرکت و رسیدگی به گزارش مدیران و بازرس یا‌بازرسان و سایر امور مربوط به حساب‌های سال مالی تشکیل شود.
‌تبصره - بدون قرائت گزارش بازرس یا بازرسان شرکت در مجمع عمومی اخذ تصمیم نسبت به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی معتبر‌نخواهد بود.
‌ماده 90 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام فقط پس از تصویب مجمع عمومی جایز
خواهد بود و در صورت وجود منافع تقسیم ده درصد‌از سود ویژه سالانه بین صاحبان سهام الزامی است.
‌ماده 91 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

چنانچه هیأت مدیره مجمع عمومی عادی سالانه را در موعد مقرر دعوت نکند بازرس یا بازرسان شرکت مکلفند رأساً اقدام به دعوت‌مجمع مزبور بنمایند.
‌ماده 240 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

مجمع عمومی پس از تصویب حساب‌های سال مالی و احراز این که سود قابل تقسیم وجود دارد مبلغی از آن را که باید بین صاحبان‌سهام تقسیم شود تعیین خواهد نمود. علاوه بر این مجمع عمومی می‌تواند تصمیم بگیرد که مبالغی از اندوخته‌هایی که شرکت در اختیار دارد بین‌صاحبان سهام تقسیم شود در این صورت در تصمیم مجمع عمومی باید صریحاً قید شود که مبالغ مورد نظر از کدام یک از اندوخته‌ها باید برداشت و‌ تقسیم گردد. هر سودی که بدون رعایت مقررات این قانون تقسیم شود منافع موهوم تلقی خواهد شد. نحوه پرداخت سود قابل تقسیم توسط مجمع‌عمومی تعیین می‌شود و اگر مجمع عمومی در خصوص نحوه پرداخت تصمیمی نگرفته باشد هیأت مدیره نحوه پرداخت را تعیین خواهد نمود ولی در‌هر حال پرداخت سود به صاحبان سهام باید ظرف هشت ماه پس از تصمیم مجمع عمومی راجع به تقسیم سود انجام پذیرد.

ماده ۳۹ قانون تجارت
سهم بی‌نام به صورت سند در وجه حامل تنظیم و ملک دارنده آن شناخته می‌شود مگر خلاف آن ثابت گردد. نقل و انتقال این گونه سهام‌به قبض و اقباض به عمل می‌آید.
‌گواهینامه موقت سهام بی‌نام در حکم سهام بی‌نام است و از لحاظ مالیات بر درآمد مشمول مقررات سهام بی‌نام می‌باشد.
ماده ۴۰ قانون تجارت
انتقال سهام بانام باید در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد و انتقال دهنده یا وکیل یا نماینده قانونی او باید انتقال را در دفتر مزبور امضاء‌کند.
‌در موردی که تمامی مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده است نشانی کامل انتقال گیرنده نیز در دفتر ثبت سهام شرکت قید و به امضای انتقال گیرنده یا وکیل‌یا نماینده قانونی او رسیده و از نظر اجرای تعهدات ناشی از نقل و انتقال سهم معتبر خواهد بود. هر گونه تغییر اقامتگاه نیز باید به همان ترتیب به ثبت‌رسیده و امضاء شود. هر انتقالی که بدون رعایت شرایط فوق به عمل آید از نظر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار است.
ماده ۱۹۰ قانون مدنی
برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است:
۱. قصد طرفین و رضای آنها
۲. اهلیت طرفین
۳. موضوع معین که مورد معامله باشد
۴. مشروعیت جهت معامله

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص دعاوی تجاری و شرکت ها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.