ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 20 آذر 1401

 نکات مهم خرید ملک ورثه ای و نحوه الزام به تنظیم سند

با سلام.بنده اخیرا ملک ورثه ای را خریداری کردم که در اختیار ورثه بوده، پرداختی طی ۲ قسط انجام شده و در قسط سوم که قرار بر تنظیم سند رسمی بوده از ۴ ورثه یکی از ورثه حاضر به انتقال سند نشده.در حال حاضر ملک در اختیار بنده میباشد و مبایعه نامه دستی وهمچنین مبایعه نامه پرینتی نیز موجود است،همچنین جریمه تاخیر روزی ۳۰۰هزار تومان در نظر گرفته شده،آیا بنده با شکایت و الزام به تنظیم سند رسمی برنده خواهم شد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 266

 

پاسخ – برای خریدن ملک از ورثه و شکایت الزام به تنظیم سند چه کارهایی باید انجام داد ؟

  • به موجب ماده ۱۲۸۸ قانون مدنی مفاد سند در صورتی معتبر شناخته می شود که مخالف با قوانین نباشد در این ماده اعتبار به معنای ارزش به کار رفته است.
  • دادگاه در صورتی می تواند به سند ارزش اثباتی دهد که مخالف قوانین نباشد و این نخستین موضوعی است که هر گاه سندی به عنوان دلیل ارائه شود باید مورد توجه دادگاه قرار بگیرد. 
  • بی اعتباری سند مخالف قانون ویژه سند رسمی نیست و مفاد سند عادی نیز اگر مخالف قانون باشد همین حکم را دارد. 
  • به موجب ماده ۷۰ قانون ثبت اصل بر اعتبار سندی است که به طور رسمی به ثبت رسیده باشد مگر اینکه جعلیت آن ثابت شده باشد که در اینجا اعتبار به معنای اصالت است و اگر شخصی مایل به تعرض به سند رسمی است باید ادعای جعل کند. 
  • اما قانون در مواردی به اسناد عادی اعتبار اسناد رسمی را می دهد :هر گاه در دادگاه اثبات شود که سند عادی را طرفی که آن را تکذیب یا تردید کرده، فی الواقع امضا یا مهر کرده است. (ماده ۱۲۹۲) 
  • طبق مفاد قرارداد شروطی که ضمن عقد درج می شود به تبعیت از عقد صحیح لازم الاجرا می باشد 
  • الزام به تنظیم سند رسمی و وجه التزام از شروط ضمن عقد صحیحی است که باید ضمن توافق فرعی اجرا شود هر گاه طرفین عقد توافق کرده باشند که منعهد در صورت عدم اجرای تعهد یا تاخیر در اجرای تعهد مبلغ معینی بپردازد اثبات ضرر در این صورت لازم نخواهد بود و متعهد له در صورت تخلف می تواند مبلغ مزبور را که وجه التزام است از او بخواهد گرچه هیچ ضرری به او وارد نشده باشد.
  • اصل حاکمیت اراده اقتضا می کند که توافق طرفین در تعیین مبلغ خسارت معتبر و لازم الاجرا باشد.(ماده ۲۳۰ قانون مدنی) ماده ۵۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی نیز در تایید نظر فوق میباشد. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص خرید ملک ورثه ای و نحوه الزام به تنظیم سند

♦  در صورت عدم اجرای تعهدات قراردادی که لازم الاجرا بین طرفین می باشد، ارسال اظهارنامه و سپس دادخواست حقوقی به طرفیت تمام شرکا و توسل به مقامات صالحه و اشنایی با حقوق و قوانین مربوط به حوزه قرارداد ها بهترین چاره است اما در اینکه یک فرد چقد احتمال برای گرفتن رای به نفع خود دارد بستگی به نحوه استدلال و استناد و ارائه ادله اثباتی محکمه پسند هر یک از طرفین دارد؛ 
♦  اما در این مورد در صورتیکه قرارداد یک سند عادی باشد و خواندگان آن را امضا کرده باشند به نوعی سند جنبه رسمی پیدا کرده و از این بابت ادله شما در دادگاه بسیار قوی خواهد بود و از طرفی نیز قرارداد ها اگر مخالفتی با شرع و قانون نداشته باشند نافذ تلقی می شوند و می توان الزام افراد به اجرای مفاد قرارداد را از دادگاه صالح مطالبه کرد. 
♦  وجه التزام هم بدون اثبات ضرر نیز قابل مطالبه می باشد و می تواند به عنوان جبران خسارت تادیه شود 
♦  پس بهتر است ابتدا یک اظهارنامه رسمی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی در محل اقامت خود تنظیم کرده و شرکا را به عنوان مخاطب قرار داده و موضوع الزام به رعایت مفاد قرارداد را مطرح کنید که نقطه شروع خسارات مالی از عدم انجام تعهدات قراردادی نیز شروع شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

مستندات قانونی - ملک ورثه ای و الزام به تنظیم سند رسمی

ماده ۱۲۸۸ قانون مدنی
مفاد سند در صورتی معتبر است که مخالف قوانین نباشد.

ماده ۱۲۹۲ قانون مدنی
در مقابل اسناد رسمی یا اسنادی که اعتبار اسناد رسمی را دارد انکار و تردید مسموع نیست و طرف میتواند ادعای جعلیت به اسناد‌ مزبور کند یا ثابت نماید که اسناد مزبور به جهتی از جهات قانونی از اعتبار افتاده است.

ماده ۲۳۰ قانون مدنی
اگر در ضمن معامله شرط شده باشد که در صورت تخلف متخلف مبلغی به عنوان خسارت تادیه نماید حاکم نمی‌تواند او را به بیشتر یا‌ کمتر از آن چه که ملزم شده است محکوم کند.

ماده ۵۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی
خواهان حق دارد ضمن تقدیم دادخواست یا در اثنای دادرسی و یا به طور مستقل جبران خسارات ناشی از دادرسی یا تاخیر انجام تعهد یا عدم انجام آن را که به علت تقصیر خوانده نسبت به اداء حق یا امتناع از آن به وی وارد شده یا خواهد شد، همچنین اجرت المثل را به لحاظ عدم تسلیم خواسته یا تاخیر تسلیم آن از باب اتلاف و تسبیب از خوانده مطالبه نماید. خوانده نیز می‌تواند خسارتی را که عمدا از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید. دادگاه در موارد یادشده میزان خسارت را پس از رسیدگی معین کرده و ضمن حکم راجع به اصل دعوا یا به موجب حکم جداگانه محکوم علیه را به تادیه خسارت ملزم خواهد نمود. در صورتی که قرارداد خاصی راجع به خسارت بین طرفین منعقد شده باشد برابر قرارداد رفتار خواهد شد.
تبصره ۱- در غیر مواردی که دعوای مطالبه خسارت مستقلا یا بعد از ختم دادرسی مطرح شود مطالبه خسارتهای موضوع این ماده مستلزم تقدیم دادخواست نیست.
تبصره ۲- خسارت ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست و خسارت تاخیر تادیه در موارد قانونی قابل مطالبه می‌باشد.

ماده ۷۰ قانون ثبت اسناد و املاک
سندی که مطابق قوانین به ثبت رسیده رسمی است و تمام محتویات و امضاهای مندرجه در آن معتبر خواهد بود مگر اینکه مجعولیت آن سند ثابت شود.
انکار مندرجات اسناد رسمی راجع به اخذ تمام یا قسمتی از وجه یا مال و یا تعهد به تادیه وجه یا تسلیم مال مسموع نیست. مامورین قضایی یا اداری که از راه حقوقی یا جزایی انکار فوق را مورد رسیدگی قرار داده و یا به نحوی از انحا مندرجات سند رسمی را در خصوص رسید وجه یا مال یا تعهد به تادیه وجه یا تسلیم مال معتبر ندانند به شش ماه تا یک سال انفصال موقت محکوم خواهند شد. (اصلاحی مصوب ۱۳۱۲)
تبصره - هر‌گاه کسی که به موجب سند رسمی اقرار به اخذ وجه یا مالی کرده یا تادیه وجه یا تسلیم مالی را تعهد نموده، مدعی شود که اقرار یا تعهد او در مقابل سند رسمی یا عادی یا حواله یا برات یا چک یا، فته‌طلبی بوده است که طرف معامله به او داده و آن تعهد انجام نشده و یا حواله یا برات یا چک یا سفته طلب پرداخت نگردیده است این دعوا قابل رسیدگی خواهد بود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی ملکی و قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.