ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 05 فروردین 1402

 چگونگی گرفتن حکم فک پلاک خودرو

باسلام .میخواستم بدونم من ماشینم رو فروختم و وکالت بدون مدت دادم اگه بخوام حکم فک پلاک بگیرم چه اقداماتی باید انجام بدم ؟ ممنون

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 225

 

پاسخ – چطور می شود بعد از فروش خودرو خریدار را مجبور به فک پلاک کرد ؟

  • وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرفین دیگر را برای انجام امری نایب خود می کند؛ وکالت نیز مانند هر عقد دیگر باید دارای شرایط اساسی صحت معامله باشد و منوط به قبول وکیل است.
  • عقد وکالت هم از قواعد عمومی قرارداد ها پیروی کرده و از قواعد و آثار عقود بهره مند خواهد بود وکیل مکلف است امر وکالت را به همان ترتیبی که در وکالت پیش بینی شده به انجام رساند وکیل باید در انجام وظایف وکالتی با کمال دلسوزی عمل کند و هرگاه در اثر عدم اقدام یا تاخیر در آن و یا سهل انگاری و تسامح در انجام امور وکالتی خسارتی متوجه موکل گردد، وکیل مسئول خواهد بود و جایز بودن عقد وکالت رافع مسولیت نخواهد بود اگر وکیلی نمی تواند یا نمی خواهد مورد وکالت را انجام دهد باید قبل از موعد از وکالت استعفا دهد یا در ابتدا قبول نکند .
  • پس در صورتیکه وکیل در انجام وظایف خود کوتاهی کند موکل می تواند ابتدا مانند هر عقدی دیگر الزام وکیل به انجام تعهد و حدود اختیار را از دادگاه صالح بکند یا اینکه وکیل را عزل کند چرا که وکالت عقدی جایز است و طرفین می توانند هر موقع که خواستند از طرفیت عقد کنار بکشند. 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص گرفتن حکم فک پلاک

♦  عقد وکالت با تعیین حدود اختیار محصور حضور در مراکز تعویض پلاک و انجام فک پلاک و نصب پلاک با نام خود که معمولا به طور رسمی در دفترخانه ها تنظیم می شود.

♦  همان طور که در متن فوق بیان شد عقد وکالت نیز از قواعد عمومی قرارداد ها پیروی می کند و در صورتیکه هر یک از طرفین به تعهدات خود عمل نکند طرف دیگر می تواند الزام او را به انجام مورد تعهد از دادگاه صالح بخواهد پس شما می توانید با تنظیم اظهارنامه ای ابتدا خطاب به وکیل او را از وجود چنین عقد و تعهدی اگاه کنید و سپس با تنظیم دادخواستی به طرفیت وکیل در دادگاه عمومی محل اقامت وی الزام به انجام مورد وکالت یعنی وکیل در فک پلاک در مراکز تعویض پلاک را از دادگاه صالح بخواهید.

 

 

مستندات قانونی - فک پلاک

ماده 656 قانون مدنی

وكالت عقدي است كه بموجب آن يكي از طرفين طرف ديگر را براي انجام امري نايب خود مينمايد. 
ماده 657 قانون مدنی

تحقق وكالت منوط بقبول وكيل است.

ماده 662 قانون مدنی

وكالت بايد در امري داده شود كه خود موكّل بتواند آنرا بجا آورد وكيل هم بايد كسي باشد كه براي انجام آن امر اهليّت داشته باشد.

ماده 666 قانون مدنی

هر گاه از تقصير وكيل خسارتي بموكّل متوجه شود كه عرفاً وكيل مسبّب آن محسوب ميگردد مسئول خواهد بود.
ماده 667 قانون مدنی

وكيل بايد در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موكّل را مراعات نمايد و از آنچه كه موكّل بالصّراحة باو اختيار داده يا بر حسب‌ قرائن و عرف و عادت داخل اختيار او است، تجاوز نكند.

ماده 678 قانون مدنی

وكالت بطريق ذيل مرتفع ميشود: 
1 - بعَزل موكّل. 
2 - باستعفاي وكيل. 
3 - بموت يا بجنون وكيل يا موكّل.
ماده 679 قانون مدنی

موكّل ميتواند هر وقت بخواهد وكيل را عزل كند مگر اينكه وكالت وكيل با عدم عزل در ضمن عقد لازمي شرط شده باشد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط ، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.