ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 07 تیر 1402

 امکان گرفتن خسارت از مسئول کلینیک زیبایی بدلیل پلمپ

سلام بنده اتاقي جهت كار ليزر در كلينيك زيبايي اجاره كردم، الان كلينيك رو بابت تابلوي كلينيك و به خاطر حضور نداشتن دكتر داخل كلينيك پلمپ كردن دستگاه بنده هم داخل كلينيك هست و من دچار ضرر و زيان شدم ،مسئول كلينيك هم پاسخگو نيست.برای گرفتن خسارت از مسئول کلینیک چه باید کرد ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 169

 

پاسخ – آیا می شود بابت پلمپ شدن کلینیک زیبایی از مسبب آن خسارت گرفت ؟

  • طبق قواعد مربوط به مسئولیت مدنی و قواعد فقهی مانند قاعده لاضرر هر گاه ضرری از جانب هر شخص ایجاد شود مسئول جبران خسارت و اعاده وضع به حالت سابق خواهد بود.
  • خسارات به دو شکل خسارات قراردادی یا خسارات و الزامات خارج از قرارداد ممکن است ایجاد شود.
  • در باب خسارات قراردادی باید گفت که خسارات در سه قالب قابل طرح است :

اول خسارات قراردادی که در ضمن قرارداد افراد می توانند در صورت فعل یا ترک فعلی آن را مطالبه کنند؛ دوم اینکه خسارات به موجب قانون باشد مانند خسارت تاخیر تادیه که در قانون آیین دادرسی مدنی مستند  قانونی قرار خواهد گرفت و موجب قانون مصرح خسارت قابل جبران است؛ سوم خسارت عرفی که نه در قرارداد تصریح شده است نه در قانون بلکه قضاوت عرفی خواهد بود و عرف تعیین می کند که خسارت رخ داده یا خیر و آیا این خسارت قابل جبران است و مقدار آن چقدر است که تشخیص این موارد به عهده دادرس خواهد بود.

  • ماده 477 قانون مدنی در باب تعهد های موجر در عقد اجاره بیان دارد که مورد اجاره باید جهت انتفاع مستاجر به نحو مطلوب باشد. و واژه تسلیم در صورتی تحقق می یابد که که شخص موجر یا دیگران مزاحم تصرف مستاجر نباشند. پس اگر موجر به این تعهد وفا نکند مستاجر نیز موظف نیست به عهد خود پایبند باشد. 
  • ماده 488 قانون مدنی نیز در مورد مزاحمت اشخاص ثالث یعنی غیر از موجر را بیان کرده است که به دو بخش مزاحمت قبل از قبض و مزاحمت بعد از قبض است. که در اینجا مزاحمت بعد از قبض عین مستاجره موضوعیت دارد. در این حالت باید بر موجر و مستاجر هر دو اقامه دعوا کنند و از این حیث تفاوتی با مزاحمت اشخاص قبل از قبض ندارد. مستاجر در تصرف خود دو عنوان اصیل و امین موجر است زیزا هم مالک منافع است و نماینده موجر در نگهداری عین. در این حالت مستاجر حق فسخ ندارد بلکه فقط می تواند به مزاحم رجوع کند که این حکم از نتایج تملیکی بودن عقد اجاره خواهد بود.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص گرفتن خسارت از کلینیک زیبایی

♦  در نظر داشته باشید که ابتدا به قرارداد و اجاره نامه رجوع کنید و دقت کنید که حق فسخ در قرارداد در صورت عدم وجود انتفاع مطلوب وجود دارد یا خیر که در اینصورت شما به استناد آن شرط می توانید قرارداد را فسخ کنید و با مراجعه به دادگاه بتوانید وسایل را خارج کنید یا اینکه به استناد قواعد باب اجاره در قانون مدنی به مزاحم رجوع کرده و دریافت خسارت کنید.

در این فرض چون مزاحم حاکمیت است که از یک اقدام غیر قانونی جلوگری نموده، پس خود مسئولیتی نداردو کسی که اقدام غیر قانونی را انجام داده مسئول جبران خسارت شما است.

 

مستندات قانونی - مطالبه خسارت از کلینیک زیبایی

ماده 477 قانون مدنی

موجربایدعین مستاجررادرحالتی تسلیم نمایدکه مستاجر بتوانداستفاده مطلوبه ازآن
رابکند.
ماده 488 قانون مدنی

اگرشخص ثالثی بدون ادعاءحقی درعین مستاجره یامنافع آن مزاحم مستاجرگردد درصورتی که قبل ازقبض باشدمستاجرحق فسخ داردواگرفسخ ننمودمی تواندبرای رفع مزاحمت ومطالبه اجرت المثل بخودمزاحم رجوع کندو اگرمزاحمت بعدازقبض واقع شودحق فسخ نداردوفقط می تواندبه مزاحم رجوع کند. 
ماده 489 قانون مدنی

اگر شخصی که مزاحمت می نماید مدعی حق نسبت بعین مستاجره یا منافع آن باشد مزاحم نمی تواند عین مزبوره را از ید مستاجر انتزاع نماید مگر بعد از اثبات حق با طرفیت مالک و مستاجرهردو.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص دعاوی حقوقی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.