ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: یکشنبه 09 شهریور 1399
حکم مجازات کسانی که به سفارت حمله کردند، چیست؟

 حکم مجازات کسانی که به سفارت حمله کردند، چیست؟

حمله به سفارت سایر کشورها با عنایت به لزوم حفظ حرمت و ضرورت تامین امنیت اتباع خارجی و وظیفه دولت ها در قبال ماموران کنسولی و سیاسی، اتفاق نادری است که متاسفانه اخیراً با قدرت گرفتن تندروها در ایران خبر آن به گوش می رسد.عدم جلوگیری از این رویه به معنی سپردن عنان کار مملکت و آبروی کشور به دست افرادی بی اطلاع و فاقد تدبیر یا بعضا مغرض است.در توصیف این وضعیت در یک کلام باید گفت قانون و سیستم حکومت نمی کند و سلیقه بر تدبیر و اخلاق می چربد!!!!

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2259

مجازات افرادی که به سفارت حمله میکنند

محدوده سفارتخانه هر کشور براساس اصول مالکیت که در قانون اساسی به‌صورت مشخص توضیح داده شده است، مصون از هر نوع تعرض است؛ بنابراین هر نوع ورود غیرقانونی، تخریب و آتش‌زدن جرم محسوب می‌شود و مرتکبان حسب مورد به عنوان «هتک حرز»، «تخریب»، «تصرف عدوانی»، «ورود غیرقانونی»، «ایجاد حریق قابل مجازات» متهم خواهند شد.
باید دانست درصورتی‌که اشیاء و اموالی از محل بیرون برده شود، موضوع حقوقی «نهب»، «غارت» یا «سرقت» نیز به فهرست قوانین مجازات حقوقی اضافه می‌شود.
از سوی دیگر با توجه به اینکه محدوده سفارت و اقامتگاه سفیر از نظر حکم قانونی و قوانین بین‌المللی مانند خاک کشور مورد نظر محسوب می‌شود و مقامات محلی مکلف به حفظ و حراست از سفارتخانه‌ها هستند، بدیهی است برای دوری‌کردن از بروز اشکالات و تشنجات دیپلماتیک باید با مرتکبان، برخورد قانونی شود و این همان چیزی است که آقای رئیس جمهوری روز گذشته مقرر کرده‌اند و از قوه محترم قضائیه درخواست کرده‌اند که با مسببان و عوامل این حادثه برخورد شود.
اما درباره اهمال‌کاری و توجه‌نکردن نیروهایی که باید حفاظت از سفارتخانه را برعهده داشته باشند، باید گفت؛ به‌طورکلی خودداری از انجام وظایف قانونی حسب مورد می‌تواند موجب مجازات اداری یا کیفری شود. بدیهی است در برخورد با چنین مأمورانی باید به تمام شرایط محیط به قضیه توجه شود. به‌این‌معنا که برای مثال دو مأمور انتظامی مسلح به باتوم و شوکر نمی‌توانند با گروه کثیری که احیانا به سلاح سرد و کوکتل مولوتوف مسلح هستند، مقابله کنند. حتی اگر چنین مأمورانی سلاح گرم هم داشته باشند، با توجه به سوابق موجود در استفاده از آن محتاط خواهند بود. البته بعضی مسائل را باید مقامات مسئول اعم از انتظامی، امنیتی و قضائی بیش‌بینی کنند و برای برخورد با آن به نحو مطلوب آماده باشند. 
 

مطالب مرتبط  :

1- ابعاد حقوقی فاجعه پلاسکو از دید یک وکیل دادگستری

2- حریم خصوصی راهی برای ایجاد امنیت فردی و اجتماعی

3- الزام به انجام تعهدات قراردادی، خسارت قراردادی

4- تامین دلیل - حفظ دلایل - مفهموم و کاربردها

 

 
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجوی مطلب موردنظر
دسته بندی مطالب و مقالات
امور حقوقی و قراردادها
دعاوی ملکی و غیر منقول
انحصار وراثت - ارث - وصیت
دعاوی خانواده و امور حسبی
امور کیفری - جرایم و مجازات ها
دعاوی تجاری - تجار و شرکت ها
دعاوی اداری و روابط کار
مطالب و موضوعات مهم
Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.